Arbeidsongeschiktheid

| Meer

Waarom moet u een AOV afsluiten?

Waarom is het zo belangrijk om een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) af te sluiten? Omdat u gewoonweg niet weet wat u in de toekomst boven het hoofd hangt wat betreft uw gezondheid. Arbeidsongeschikt raken is zeer ingrijpend. Daarom is het verstandig om u te verzekeren tegen het inkomensverlies als gevolg van uw arbeidsongeschiktheid.

Waarom heeft een werknemer (of DGA) een AOV nodig?
Als u arbeidsongeschikt wordt verklaard, kunt u niet meer werken. Dit houdt in dat u geen geld meer verdient. Maar uw maandelijkse lasten gaan gewoon door. Met een AOV bent u verzekerd van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. U krijgt dan een inkomensaanvulling zodat u financiële zekerheid heeft tijdens uw periode van arbeidsongeschiktheid.

Basisuitkering vaak niet toereikend
Werknemers denken vaak dat ze goed verzekerd zijn voor de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Zij weten vaak niet dat de overheid zich steeds meer terugtrekt bij het verstrekken van uitkeringen. De basisuitkering bij arbeidsongeschiktheid geeft vaak niet voldoende inkomensaanvulling. Dit betekent dat u als werknemer zelf moet zorgen dat uw inkomen wordt aangevuld, tot het niveau dat u nodig heeft. Een AOV afsluiten, is dus eerder een noodzaak dan een optionele verzekering. 

Waarom heeft een zelfstandige ondernemer (MKB-er of ZZP-er) een AOV nodig?
Als u een eigen zaak heeft, draagt u zélf de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Veel ondernemers verzekeren zich niet tegen dit risico en staan niet stil bij het belang van een ziekte- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Veel ondernemers denken dat zo'n verzekering te duur is. Maar let op, bij de inkomenstoets bij het aanvragen van uw bijstandsuitkering kunt u voor onaangename verrassingen komen te staan. U moet eventueel uw eigen vermogen aanspreken en in het ergste geval zelfs uw eigen woning! 

Wij raden u aan goed stil te staan bij uw arbeidsongeschiktheidsrisico en de gevolgen daarvan. Bovendien hebben zelfstandige ondernemers vanuit de overheid geen enkel recht meer op sociale verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid. Een AOV afsluiten is dus zeker verstandig. Uiteraard zijn wij er om u hierin te adviseren. 

Zelf rekenen
Natuurlijk kunt u op onze site ook alvast zelf een berekening maken. Klik dan hier

Afspraak maken
Maak direct een afspraak met één van onze AOV-adviseurs